Nagykanizsa

2007.01.18. 03:27

Fiatalok tanulását segítheti

Zalakaros (sza) - A dél-zalai fürdőváros önkormányzata idén is csatlakozott a Bursa Hungarica ösztöndíjrendszerhez, melynek keretében tizenhárom diák tanulmányait támogatják.

Szakony Attila

A zalakarosi képviselő-testület által jóváhagyott pályázati kiírásra ezúttal összesen tizenöt helybéli fiatal nyújtott be támogatási kérelmet. Az igénylők száma egyébként a polgármesteri hivatal kimutatásai szerint nem sokat változik, évente legfeljebb egy-két fővel. A dokumentumokat elsőként a humánpolitikai bizottság, majd a város legfőbb irányító testülete tárgyalta meg, azok közül kettőt elutasítva - mivel a benyújtók a törvényi előírások alapján nem voltak jogosultak a pénzbeli segítségre.Mindennek eredményeként a már zajló tanévben tizenhárom zalakarosi, különböző felsőoktatási intézményekben tanuló fiatal részesülhet anyagi támogatásban. Közülük öten havonta a maximálisan adható 5 ezer forintos segítségben részesülnek, hatan 4 ezer, további két diák pedig 3 ezer forintot kap az önkormányzattól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!