Nagykanizsa

2007.01.24. 03:28

Felnőttek iskolapadban

Szepetnek (kv) - Egy HEFOP-os pályázaton elnyert támogatás jelenti a fedezetét annak a számítógépkezelői tanfolyamnak, mely napjainkban zajlik a Királyi Pál ÁMK-ban.

Szalabán Attila

A régi iskola ideiglenesen kialakított számítástechnikai termében - a pályázat keretében beszerzett gépeknél - mostanában a Pécsi Regionális Képző Központ szakmai támogatásával felnőttek tanulnak. Minden hétköznap 12.30-tól 16.30-ig zajlik az a négymodulos ingyenes tanfolyam, mely vizsgával zárul. Miként a Tudástranszfer helyi felnőttképzési lehetőségek kialakításához című pályázatban is megfogalmazták: elsősorban a gyesen, gyeden lévő anyukáknak, háztartásban dolgozóknak és regisztrált munkanélkülieknek hirdették meg a 120 órás tanfolyamot, melyre komoly igény mutatkozott a faluban. A 22 hónapos fiával gyesen lévő Buda Miklósné elmondta: igazgatási ügyintéző szakmájához illeszkedik a tanfolyam, melynek idején Zsomborra a nagymama vigyáz. - A harmadik gyermekem után nem tudtam visszamenni dolgozni, bízom benne, hogy ezzel a tanfolyammal könnyebben el tudok majd helyezkedni - árulta el Sóstai Anikó, aki szerint Benkő Csaba, a helyi iskola tanára nagy alapossággal tanítja őket. - Az a célunk, hogy megteremtsük a felnőttképzés lehetőségeit, melyben akár a nyelvi, akár egyéb munkaerőpiaci képzésre gondolunk, komoly jövőt látunk - vélekedett Sóstainé Márfi Ibolya, az ÁMK igazgatója, aki szerint a helyi igényeket minél jobban ki kell szolgálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!