Nagykanizsa

2007.01.15. 03:28

Februártól teljesül az utazóközönség óhaja

Nagykanizsa - Február elsejétől ismét közvetlen buszjárat indul a vasútállomásra, sőt, a kiskanizsai körjárat útvonala is kiszélesedik. A változtatások miatt a napokban helyszíni bejáráson vettek részt az illetékesek.

Zalai Hírlap

- Február elsejétől új autóbuszjárat közlekedik a Városkapu körút és a vasútállomás között, így a keleti városrész lakói könnyebben eljuthatnak a vonatokhoz - mondta Horváth Ferencné, a Zala Volán Zrt. helyi üzemének vezetője. - Az új buszjárat C33-as néven közlekedik majd, kifejezetten a legnagyobb utasforgalmat bonyolító vonatokhoz igazodva. Változás lesz a kiskanizsai körjárat útvonalában is, az eddig 4Y-os busz a jövőben érinteni fogja a kiskanizsai temetőt, majd onnét a Pápai, illetve az Alsótemető utcán, visszafelé pedig a Felsőtemető utcán halad át.

A minap tartott bejárás során az is kiderült, hogy a buszok zavartalan közlekedéséhez a Felsőtemető utcát is fel kell újítani, illetve, a Bajcsay és Pápai utca kereszteződésénél lévő keresztet - a zökkenőmentes forduló érdekében - át kell helyezni. A 4Y-os járatok indulási ideje egyébként nem változik, de a pontos indulási időkről rövidesen szórólapokon is tájékoztatást ad a Zala Volán Zrt. a kanizsai utazóközönségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!