Nagykanizsa

2006.07.06. 02:28

Feladat teljesítve

Nagykanizsa (va) - A bajcsai városrész lakóit a buszmegálló és a kocsma mellett szombat óta egy harmadik közösségi tér, a művelődési ház is várja. És - látva az általa nyújtott szolgáltatásokat - előfordulhat, hogy rövidesen ez lesz a legnépszerűbb mind közül.- A bajcsai városrész lakóit a buszmegálló és a kocsma mellett szombat óta egy harmadik közösségi tér, a művelődési ház is várja. És - látva az általa nyújtott szolgáltatásokat - előfordulhat, hogy rövidesen ez lesz a legnépszerűbb mind közül.

Mórocz Zsolt

A bajcsaiak kívánságára megújult a városrész kultúrházaFotó Szakony Attila Nagykanizsa (va) - A bajcsai városrész lakóit a buszmegálló és a kocsma mellett szombat óta egy harmadik közösségi tér, a művelődési ház is várja. És - látva az általa nyújtott szolgáltatásokat - előfordulhat, hogy rövidesen ez lesz a legnépszerűbb mind közül. - A bajcsai városrész lakóit a buszmegálló és a kocsma mellett szombat óta egy harmadik közösségi tér, a művelődési ház is várja. És - látva az általa nyújtott szolgáltatásokat - előfordulhat, hogy rövidesen ez lesz a legnépszerűbb mind közül. A nyári vigasságokba ágyazott megnyitón Polai József, a terület önkormányzati képviselője idézte fel, hogy már megválasztásakor, lassan négy évvel ezelőtt megfogalmazták számára a bajcsaiak a feladatot kezdeni kellene valamit az igen lepusztult állapotban lévő kultúrházzal. Nem volt egyszerű, s gyakran úgy tűnt, egyetlen választási ciklus erre nem is elég, de pályázati forrásból, az önkormányzat segítségével végül csak sikerült. Litter Nándor polgármester is szólt az egybegyűltekhez, kiemelve az idei Nagykanizsán akár a kultúra évének is tekinthető, hiszen a kis bajcsai megmozdulás mellett (mely persze a helyiek számára nyilván a legfontosabb) a városban több, százmillió forintos nagyságrendű beruházás is megvalósul. Invitálta a bajcsaiakat a Thury György múzeum nemrég megnyílt kiállítására, mely a hajdan itt álló vár régészeti emlékeit mutatja be, illetve arra az augusztus 27-re kitűzött avatóra is, melyen a néhai erődnek táblával állítanak majd emléket. A felújítás mellett némi profilbővítés is végbement a városrészben, erről Farkas Tibor, az intézményt is üzemeltető kiskanizsai Móricz művelődési ház igazgatója és Czupi Gyula, a partner Halis városi könyvtár vezetője beszélt az érdeklődőknek. A falak között helyet kapott egy e-Magyarország pont, illetve a könyvtár is, mely az anyaintézménnyel fennálló elektronikus kapcsolat jóvoltából több százezres könyv- és egyéb dokumentum-állománnyal áll majd a helyiek rendelkezésére. Farkas Tibor ezen túlmenően elmondta még a bajcsaiak nagyon várták a ház megújulását, s várják az itteni programokat, sőt, kiveszik a részüket a szervezésből is. Nemrég Bajcsai Kulturális Egyesület alakult, melynek fő célja életet vinni a kultúrház falai közé - s a városrészbe. Nagykanizsa (va) - A bajcsai városrész lakóit a buszmegálló és a kocsma mellett szombat óta egy harmadik közösségi tér, a művelődési ház is várja. És - látva az általa nyújtott szolgáltatásokat - előfordulhat, hogy rövidesen ez lesz a legnépszerűbb mind közül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!