Nagybakónak

2017.06.21. 13:31

Meghozták a bútorokat - A kanizsai járásban öt kiskönyvtár újul meg idén

Teljesen megújult a nagybakónaki faluházban található kiskönyvtár bútorzata. A könyvtári szolgáltató rendszer keretében új polcrendszert, szekrényeket, asztalokat, székeket hoztak az épületbe.

Pásztor András

Bognár Csilla, a Halis István Városi Könyvtár csoportvezetője jelezte: a megyei könyvtár által működtetett kistelepülési szolgáltató rendszer keretében nem csak a könyvtári állomány bővítése, gyarapítása szerepel célkitűzésként, hanem a kiskönyvtárak bútorcseréje is megvalósul több lépésben.

Bognár Csilla (balról) és Szörényi Szabina könyvtáros éppen az új  bútorokat pakolja a nagybakónaki könyvtárban
Fotó: Szakony Attila

– A kanizsai járásban idén öt kistelepülés – Nagybakónak, Pölöskefő, Miháld, Eszteregnye, Fityeház – könyvtárában cseréljük ki a teljes bútorzatot, mintegy 4 millió forintból – mondta Bognár Csilla, aki hozzátette: lényegesen több kistelepülési könyvtár bútorzata érett már meg a cserére, de a beruházásra szánt anyagi keret véges, ezért több lépcsőben valósítják meg a fejlesztést. – Az idei évben azokat a könyvtárakat választottuk, amelyek nagyobb forgalmat bonyolítanak és látogatottak. Azaz jövőre folytatódik a bútorcsere program.

Tegnap a nagybakónaki faluházban működő kiskönyvtár berendezéseit pakolták be a kanizsai Halis István Városi Könyvtár dolgozói, akik az új polcok, asztalok és székek mellett, egy gyermeksarkot is kialakítottak.

– A bútorcsere apropóján az önkormányzat a faluházat is felújította részlegesen, az épület belső festése mellett, a villamoshálózat is felújításra került – tette hozzá Bognár Csilla csoportvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!