Nagybakónak

2015.07.12. 14:58

A közösség napja - Helyi termékeket is bemutattak

Nagybakónak - A négyszáz lelket számláló, gyönyörű természeti környezetben található falu kis közössége számára a legfontosabb (és egyben legnagyobb) ünnep a falunap.

Horváth-Balogh Attila

A rendezvényre szombaton került sor. A program keretében volt főző- és süteménysütő verseny, nagy sikert aratott a rodeobika és a légvár, s igazi kuriózumnak számított a Kanizsai Oldtimer Kerékpáros Szövetség tagjainak bemutatója is. A kulturális blokkban a Mura Dance, Buczkóné Nagy Nikoletta és a Dióskáli Kulturális Egyesület tánccsoportja, a Kopár Band, valamint Benke Enikő lépett fel. Sztárfellépőként a stand up-humor képviselői, Aradi Tibor, Fülöp Viktor és Ürmös Zsolt szórakoztatták a közönséget. A falunapi kavalkádot utcabál zárta.

A főzőversenyen a Sziva utcaiak csapata, Árokné Pintér Andrea, Hegedűsné Galamb Ildikó és Szabóné Nith Erika gombás-velős pacalt készített. Hiányzik a képről a 4. tag, Hegedűs István. Fotó: Gergely Szilárd

– A helyi közösség évről évre várja a falunapot, hiszen mindig egyfajta ünnep számukra, amikor kicsit kikapcsolódhatnak a mindennapok mókuskerekéből – mondta Molnár Józsefné, Nagybakónak polgármestere. – Sajnos, a pénzügyi kereteink szűkösek, ezért csak apró fejlesztésekben gondolkodhatunk – válaszolt kérdésünkre. – Olyanokban, mint például egy új falugondnoki autó beszerzése, amire pályáztunk és úgy néz ki, hogy nyertünk is. Továbbá az útjaink aszfaltozására nyújtottunk be pályázatot, azok ugyanis meglehetősen rossz állapotban vannak. Természetesen, ezen kívül, ha lesz valami más lehetőség, pályázni fogunk, de már az előbb említett projektekhez szükséges önerő biztosítása sem könnyű.

A településvezető büszkén kalauzolt a falunap részeként megvalósult helyi termékek és gyűjtemények bemutatóján. Ezek sorában az érdeklődők megtekinthették Gredics Péter katonai ruha- és felszerelés gyűjteményét, gyönyörködhettek Notterpek Antalné foltvarró és Karáné Nagy Magdolna csuhébabakészítő alkotásaiban, valamint Szabóné Nith Erika gyönyörű mézeskalácsaiban, és megkóstolhatták a helyi szőlőtermelők borait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!