Muraszemenye

2017.06.08. 17:40

Töltsenek el közösen egy napot

MURASZEMENYE - Ismerj meg! elnevezéssel harmadik alkalommal tartott integrációs napot az értelmi és halmozottan sérülteket gondozó Hóvirág Otthon.

Gyuricza Ferenc

Az egész napos szabadidős program során az otthon lakói kézműves foglalkozásokon és sorversenyeken vettek részt a lenti, bázakerettyei, pölöskefői és nagykanizsai társintézményekből érkező vendégekkel, a nagykanizsai szakképzési centrum diákjaival, valamint a helyi általános iskolásokkal és óvodásokkal. A foglalkozásokat oly módon szervezték, hogy az ép, illetve fogyatékkal élő személyek vegyes munkacsoportokat alkottak, s így az adott tevékenységekhez minden tag hozzájárulhatott a maga módján.

 

- Ennek a programnak elsődleges célja az ép, illetve a fogyatékossággal élő emberek közti társadalmi kapcsolatok erősítése, valamint a közösségépítés - magyarázta az integrált napot szervező Muraszemenyei Értelmi és Halmozottan Sérültekért Alapítvány elnöke, Szabó Gábor. - Azt szeretnénk, hogy a fiatalabb generációk tagjai is megismerkedhessenek a fogyatékkal élők életével, értékeivel, s ezáltal még jobban elfogadják őket. A fogyatékosok számára is fontosak ezek a találkozások, hiszen többnyire zárt közösségekben élnek, s ezek az alkalmak lehetőséget teremtenek arra, hogy a többségi társadalomról kapjanak képet.

Szabó Gábor azt is hozzátette, az önkéntesekkel, illetve a külsős szereplőkkel - köztük az eszteregnyei népdalkör és a Zala Gyöngye táncegyüttes tagjaival, illetve a kutyaterápiás szakemberrel - együtt mintegy kétszáz fő vett részt az integrációs napon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!