Murakeresztúr

2011.07.18. 18:40

Együtt a természettel

A Zrínyi Miklós ÁMK - Művelődési ház, a Horgász Egyesület Murakeresztúr és a Közművelődési Egyesület Murakeresztúr olyan tábort hozott létre a murakeresztúri és a fityeházi lakosú általános iskolás gyerekek számára, melyben a központi szerep a természet volt.

Kovácsné Deák Erzsébet


 
Az "Együtt a természettel" címet viselő 2011.07.04-2011.07.08 között megtartott tábor érdekessége, hogy minden nap más helyszínen voltak a gyerekek és felnőttek. A csillagtúra által adott helyszínről indultak felfedező útra, mely útvonal tartalmazott kerékpáros és gyalogos túrákat is.
 
Meghívót vendégek is voltak ez idő alatt: Nincsics Attila karate oktató és a kanizsai karatéták, Sánta István erdész, Pavlicz Lajos polgármester, aki dinnyével is meglepte a csapatot.

Vendégségben is voltak a gyerekek: a molnári Club Afrika és a fityeházi Jojs Cafe presszóban.
 
1 nap:  A Mura és környéke
2. nap: A Beleznai-hegy és környéke
3.nap:  Az erdészház és környéke
4. nap: A Légrád- hegy, Új Zrínyi Vár és környéke 5. nap: Molnári - a Mura megtekintése, a Tótszerdahely Fedák Sári kúria meglátogatása.  Ezen a napon került sor a 10 digitális fényképezőgép gazdáinak fotó bemutatása, az  önkéntes gyerekek videó felvételeinek visszajátszására. Zárásként a  tábor értékelésére, az élmények és az újabb programok megbeszélése zárta a napot.
 
A főzéseket, a hozzá szükséges alapanyagokat, a gyalogtúra vezetést, a kerékpár túra vezetését, a sportjátékok szervezését, a közös játékokat, nagyon sok önkéntes vállalta, így általuk és a mecénások segítségével, a tábor ingyenes volt.
A Művelődési ház nevében, ezúton is megköszönik a szervezők a támogatónak: egyesületnek, vállalkozónak és magánszemélynek, hogy ezt a hetet gyermekeik érdekében megvalósíthatták.

Életképek a táborból:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!