Magyarszerdahely

2016.02.03. 15:17

Szeméttel hordják tele a hegyre vezető utakat

Magyarszerdahely – A közelmúltban lapunk egyik olvasója hívta fel a figyelmet arra az egyre növekvő szemétdombra, ami a dél-zalai település közelében, a hegyre vezető út mellett található.

Pásztor András

Az illegális hulladéklerakóról szinte mindenki tud a faluban, így Marczin György polgármestert sem érte váratlanul érdeklődésünk.

Mint azt a település vezetője elmondta: évek óta küszködnek a problémával, ám ez idáig hatékony megoldást nem találtak, pedig több dolgot is kipróbáltak.

A hegyre vezető út mellett ez a látvány fogadja az embereket
Fotó: Szakony Attila

– Volt, hogy az önkormányzat saját költségen számolta fel a szeméttelepet, sőt egy időben kerítéssel zártuk le a területet, de ez sem vált be, a szemetet ugyanúgy ide hordták – mesélte a polgármester, aki már térfigyelő kamera telepítésére is tett javaslatot a testületnek. – Ezen probléma felszámolásának az lenne a leghatékonyabb módja, ha az emberekben tudatosulna, hogy végső soron saját környezetüket teszik tönkre – vélekedett Marczin György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!