Magyarszerdahely

2016.12.28. 13:39

Egyre népszerűbb a természetjárás

Magyarszerdahely – Kiváló természetjáró évet tudhat maga mögött a Dél-Zalai Kékvirág Túracsapat – tájékoztatta lapunkat a csapat vezetője, Lőrincz Sándor.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt elmondta: rengeteg túrát szerveztek, illetve részt vettek más szervezetek által meghirdetett programokon is. Azon túrák közül, melyeket a Kék Virág Túracsapat hirdetett meg az idei évben, nem maradt el egy sem.

– Elmondhatom, hogy a természetjárás továbbra is népszerű a térség lakói körében, hiszen 2016-ban is folyamatosan jöttek új turisták a csapatba – mondta Lőrincz Sándor. – Az idei programok gerincét az Országos Kéktúra bejárása adta, valamint az ősszel belefogtunk a Dél-dunántúli Kéktúra teljesítésébe. A sok gyalogtúra mellett két kerékpáros rendezvény és egy munkatúra is színesítette a választékot. Az év eleji zalai túrákon beszedett 300 forintokból felújítottuk és kitábláztuk a Kerekvárhoz vezető turistaútvonalat. Sajnos, a táblák közül kettőt elvittek, a Lukács-dűlőben kihelyezett oszlopot pedig ellopták.

A csapat tagjai novemberben Orosztonyban, az öröm-hegyen (Fotó: Dél-Zalai Kékvirág Túracsapat)

A túravezető hozzátette: sikeresen felvették a kapcsolatot más természetjáró szervezetekkel is, április elején például közös kéktúrázáson vettek részt a gyöngyösi székhelyű Kékes Turista Egyesülettel, akikkel szeptember végén a Mátrában barangoltak mesés tájakon.

Lőrincz Sándor számokban is összefoglalta az idei évet.

– Negyvenegy gyalogos túrán vettünk részt, melyek döntő többségét a Kék Virág Túracsapat hirdette meg – mondta el. – Ezeket a programokat 49 túranap alatt teljesítettük. További két napot töltöttünk bringázással, egyet pedig útvonalfelújítással. A gyalogos túrákon 823 kilométert gyalogoltunk, miközben 20.510 méternyi szintemelkedést küzdöttünk le. Ezeken a programokon mindösszesen 628 fő vett részt – árulta el a csapat vezetője.

Lőrincz Sándor azt is megjegyezte: 2017 első túrája január 7-én, a szokásos téli túra lesz, amikoris hagyományosan Rockenbauer Pál születésnapjára emlékeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!