Lovászi

2017.04.03. 16:20

A térséggel is ismerkedtek a nyugdíjasklubok vezetői Lovásziban

A megyei nyugdíjasklubok vezetői találkoztak nemrég a településen a helyi Olajbányász Nyugdíjas Klub meghívására.

Korosa Titanilla

- A találkozó célja - melyre a megyei nyugdíjasklubok vezetőivel érkeztünk - az, hogy a klubvezetőket, akikkel rendszeresen találkozunk egyeztetéseken, egy kicsit kivonjuk a szervezésből és szabadidős rendezvényen vegyünk részt közösen. Illetve meglátogassuk a térség nyugdíjas egyesületeit, így házigazdánkat, a lovászi klubot - mondta dr. Kocsis Gyula, a Nyugdíjasklubok és Idősek Életet az éveknek Országos Szövetsége Zala megyei Szervezetének elnöke.

A szövetségnek Zalában 27 klub, illetve 12-13 ezer nyugdíjas a tagja, a szervezet átfogja a megyét. A klubok és a tagok többsége aktív, a néptánctól, népzenétől kezdve komoly tudományos előadásokat is szerveznek különféle témákban, illetve egymással is kapcsolatot tartanak. Ezzel orvosolják azt a társasághiányt, ami a társadalomra általában is jellemző, de legfőképpen a nyugdíjasokat fenyegeti.

A találkozón részt vevők több településre is ellátogattak, így Zalabaksára, Pákára és Szécsiszigetre, majd Lovásziban zárult a program, ahol a helyi nyugdíjasklub tagjai látták vendégül a látogatókat, akik megismerkedhettek a település történetével és megtekinthették a bunkereket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!