Lóerő

2015.08.09. 16:51

Veteránokkal érkeztek Zalaegerszegre

Zalaegerszeg - Három napon keresztül veterán autók és motorok hangjától volt hangos Zala megye és a megyeszékhely számos utcája.

Jóna István

A jubileumi, XX. Zalamenti Veterán Autó-Motor Találkozó promóciója jól sikerült, mivel nemcsak az országhatáron belülről, hanem Szlovéniából, Szlovákiából, Angliából és első alkalommal Amerikából is érkeztek autók.

- Nem számítottunk ennyi résztvevőre, de azzal, hogy 118 gépjármű eljött Zalaegerszegre, az ország egyik legnagyobb veterán autós találkozója lettünk - újságolta dr. Pávlicsné Mikola Lívia, a zalaegerszegi Autó-Motor Veteránklub elnöke.

A rendezvény családi vállalkozásként indult, az elnök asszony családjának férfi tagjai szorgalmazták az esemény életre hívását húsz éve.

Elmondásuk szerint egyre népszerűbb a veterán autókkal való foglalkozás. A gyűjtők találnak egy-egy régi autót, amit aztán évekig újítgatnak, míg ki mernek állni vele a nagyközönség elé.

Dr. Pávlicsné Mikola Lívia, az Autó-Motor Veteránklub elnöke és Panczul Tamás szervező Fotó: Jóna István

Az idei felhozatal erős és egyben különleges volt, mondták a szervezők. A mintegy 120 gépjármű között vagy húsz motorkerékpár is volt. A háromnapos program leglátványosabb részét képezte a szombati túra és a vasárnap reggeli városon belüli felvonulás. A találkozó díjkiosztással ért véget. A veterán autók közül a legidősebb egy budapesti gyűjtő, Keller László 1911-es Opel Torpedója volt. A motorok közötti korversenyt pedig Strasser T. Béla által birtokolt 1928-as Royal Enlield nyerte.

Dr. Pávlicsné Mikola Lívia közölte, hogy a jövőben is fontos céljuk bemutatni a vendégeknek Zala megyét, ezért mindig más útvonalra szervezik a veterán túrát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!