Hirdetés

2018.03.01. 07:00

Nem túl drága kontra olcsó. Érdemes tudni a különbséget! (hirdetés)

A használtautó vásárlás még a szakértők számára sem mindig egyértelmű üzlet.

A használtautó forgalmazók, viszonteladók sokszor kerülnek szembe saját félelmükkel, hogy nem tudják felmérni egy autó valós állapotát. Az általában őket megkereső magánszemély pedig nyilván a saját maga érdekeit szem előtt tartva, sokszor ferdít a tényeken és hallgat el akár fontosabb műszaki hibákat vagy töréseket is.

Egy használt autó ára sokszor kecsegtető akár a vásárló akár a felvásárló számára, ezért mindkét fél kockázatot vállal azzal, hogy megbízik az eladóban vagy viszonteladóban. A szerződésekbe ugyanis ma már általában belekerül az a záradék, miszerint az autó állapotával a vásárló tisztában van, annak minden műszaki paraméterét megismerte és az esetlegesen előforduló gondokért az eladó már nem vállal felelősséget.

Így tehetjük biztonságosabbá a használtautó adásvételt

Hogy hogyan lehetne mégis biztonságosabbá tenni az autóvásárlást? A válasz sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk. Létezik egy olyan nemzetközi online szolgáltatás, amely garantálni tudja az eladók és a vásárlók tisztaságát és az autók valós műszaki állapotát is. Ez a webportál pedig nem mást, mint a COTW amely a https://www.carsontheweb.com/ webcímen érhető el és már magyar nyelven is „tud”.

A portál nem csak abban emelkedik felül más használtautó adás-vétellel foglalkozó weboldalakon, hogy minden egyes regisztrált tagját tüzetesen ellenőríz, de képes az egész Európai Uniót behálózva több ezer gépjárművet felkínálva, azok minőségét is garantálni. Mindezt úgy, hogy nem fix árakkal, hanem licitálással dönthetünk egy-egy autó vételárával kapcsolatban. Az online autós aukció portál nem a magánszemélyeket, hanem a használtautó kereskedéseket és viszonteladókat célozza meg tökéletesen.

Mit tud nyújtani egy használtautó kereskedő számára a COTW?

A CarsOnTheWeb.com autós aukció portál minden regisztráló céget, papírjaival hitelesít, és minden egyes feltöltött jármű állapotát irataival és kárjelentésével garantál. A portálon a személygépjárműveken felül furgonok és teherautók is megtalálhatóak már 3000 euró alatti ár tartományban is.

Minden egyes nap, több mint 2000 új aukcióval indít a portál a legkülönbözőbb autómárkákkal. A portálon legnépszerűbb autómárkák, az Audi, a BMW, a Citroen, a Ford, a Mercedes, az Opel, a Nissan, a Peugeot, Renault, a Skoda, a Toyota, Volkswagen és a Volvo.

A portál elsődleges eladói autókereskedők, autó flották, lízing cégek és autókölcsönzők, így a meghirdetett használtautók biztosan nagyon jó állapotban kerülnek eladó sorba. A liciteket bárki kényelmesen leadhatja egy irodában ülve, vagy akár terepen is, az okostelefonjáról elérhető mobilapplikáción keresztül.

Csupán pár lépés, hogy a legkedvezőbb áron juthassunk jó minőségű használtautóhoz a nemzetközi piacról. A rövid regisztrációt követően már licitálhatunk is, majd könnyedén fizethetünk és aztán már csak a szállításról kell gondoskodni, hogy busás haszonnal adhassunk túl kereskedésünkben, az új, vásárolt használtautón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!