Frissen Zalából

2021.05.29. 12:00

Makulátlan Ladákat mutattak be a keszthelyi tesók (videó)

Kimi Räikkönen első utcai autója is Lada volt. Sokan a mai napig nagyon kedvelik ezeket a gépeket, minden bizonnyal nem véletlenül.

Ujvári Klaudia

Kovács Bálint és Kovács Máté a kifogástalan állapotú Ladák előtt

Fotó: Gehilio's Garage

Felelevenítették a Lada-sztorit

Kovács Bálint elmondása szerint ismét keresniük kellett az állukat, ugyanis a Merkur-telepek hangulatát adta vissza az a látvány, ahogy a makulátlan Ladák sorakoztak az udvaron.

Kovács Bálint és Kovács Máté a kifogástalan állapotú Ladák előtt
Fotó: Gehilio's Garage

- A klasszikus ezerötös és ezerhatos típusokat néztük meg közelebbről olyan állapotban, ahogy csak újkorukban láthatták őket. A barátunk gyűjteményében fellelhető olyan 1974-es Zsiguli, ami kevesebb, mint 6000 kilométert futott. Különleges adalék, hogy a legújabb videónkban bemutatott négy autóban összesen nincs százezer kilométer – avatott be a részletekbe Bálint.

A kötődésük tehát elég erős ehhez a típushoz.

Családi Ladával a Fenyves allén
Fotó: Gehilio's Garage

- Gyakorlatilag Ladán tanultunk vezetni. A családi Ladát a klasszikus Fenyves allén hajtottuk, ami maradandó emlék. Az adásba bekerült egy fénykép a helyszínről, a kommentelők között akadt, aki felismerte, hogy Keszthelyen készült. Büszkén helyeseltünk – zárta mondandóját.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=524&v=oRM6JIG0IvQ&feature=emb_logo

Kapcsolódó tartalom:

https://www.zaol.hu/loero/milyen-a-legendas-raba-steiger-vezetesi-elmenye-a-keszthelyi-testverek-kiprobaltak-videoval-5191252/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!