Lóerő

2017.06.26. 14:00

Idén harmadszor a Göcsej Ringen csaptak össze a roncsderbisek

KUSTÁNSZEG - Vasárnap rendezték meg a faluban a roncsderbi országos bajnokság 3. futamát, mely igen kalandosra sikeredett, köszönhetően a Göcsej Ringre is lecsapó viharnak. Ami viszont a versenyzőknek maga volt a "felüdülés", hiszen ritkán körözhetnek sártengerben...

Kerkai Attila

Immár kilencedik éve, hogy megépült a kustánszegi Göcsej Ring, mely azóta számtalan bajnoki futam és más autós esemény színhelye volt. Vasárnap több mint ötven autós nevezett a viadalra: a létszám Lakatos Dezső, a Kustánszeg SE elnöke szerint lehetett volna több is, de a rendezők így is elégedettek voltak. Ahogy azok a szerencsés nézők is, akik kipróbálhatták a körözést a pályán, persze szigorúan gyakorlott versenyzők mellett ülve.

A sofőrök egyike volt Lakatos Dominika, a Kustánszeg SE roncsderbizője, aki már kilencévesen vezetett, jóideje pedig a futamok állandó résztvevője.

- A női és a széria nagy kategóriákban indulok általában, de idén eddig mindkét versenyen megadta magát a kocsi - jegyezte meg Lakatos Dominika. - Mondjuk, dupla terhelésnek is van kitéve a kocsi, hiszen bátyámmal, Lénárddal közösen hajtjuk...

Ahogy a szervezők előre várták, ebéd után már igazi nézősereg állta körül a pályát, és az érkezők miatt ekkor már a parkolóból is nehezebb volt kihajtani. Nem véletlen: indultak a legizgalmasabb futamok - ám pillanatok alatt lecsapott a vihar Kustánszegre, nagy felfordulást okozva. Több mint egy órát állt a verseny, a nézők a fák és a napernyők alatt leltek menedékre, hogy aztán folytatódjon a viadal. A port sár váltotta fel, s volt olyan része is a pályának, amely teljesen víz alatt állt. A szervezők elmondták: a talaj kemény és száraz, mely nehezen nyelte el a lehullott nagy mennyiségű esőt. A futamokat viszont nem kellett törölni, mi több, a versenyzők a sárdagasztást kifejezetten élvezték, ami még látványosabb körítést adott a küzdelmeknek.

 

Lakatos Dezső pedig elégedetten értékelhetett:

- Az összes előre jelzett futamot meg tudtuk rendezni, de ha akartuk volna sem lehetett volna halasztani, hiszen a mezőny tagjai kérték: ha tovább is tart a verseny, de körözni akarnak. Ez volt a kilencedik év, hogy bajnoki futamot rendezünk a Göcsej Ringen. Jövőre kerek évszámhoz érkezünk, a jubileumra megpróbálunk valami különlegeset kitalálni.

A viadalon a Kerkabarabás SE és a Kustánszeg SE képviselte megyénket. A két klub versenyzőinek eredményei. Ifi 1.: 1. Szabó Csanád. Ifi 2: 1. Bakos Bence, 2. Klitza Dominik. Trabant: 1. Lakatos Lénárd. Épített: 1. Harald Gschiel (Kerkabarabás), 2. Erwin Maller (Kerkabarabás), 3. Farkas Gyula. Lada: 2. Klitza David. Széria kicsi: 6. Beke István. Széria közép: 2. Lakatos Lénárd. Széria nagy: 4. Kevin Holler (Kerkabarabás). Ütközéses: 2. Ungi Károly. Szuper: 3. Karbovszky Ferenc. Amatőr: 2. Ughy Nimród, 4. Bakos Csaba. Szerelői: 1. Kailali Alex. (A külön nem jelöltek a Kustánszeg versenyzői).

A roncsderbi ob 4. futamát három hét múlva, Gyenesdiáson rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!