A precizitás a közös jellemzőjük

2020.07.23. 13:00

Idén új zalai helyszínen rendezték meg a hagyományos baleset-megelőzési napot

Új helyszínen, a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeumban rendezte meg a több mint tízéves múltra visszatekintő baleset-megelőzési napot a megyei rendőr-főkapitányság a polgárőrséggel, a baleset-megelőzési bizottsággal, a Magyar Vöröskereszttel karöltve.

Jóna István

Egykerekűek bemutatója a kétkerekű mellett

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

– A program célja a figyelemfelhívás. Elsődlegesen a motorosokat szólítottuk meg, de idén a gyalogosokat és a kerékpárosokat is próbáltuk ellátni hasznos tanácsokkal – foglalta össze a rendezvény lényegét Anti András rendőr alezredes, közlekedésrendészeti osztályvezető. – Fontos kiemelni a motorosokkal kapcsolatban: a sebességhatárokat betartva is lehet élvezetesen motorozni – tette hozzá.

Egykerekűek bemutatója a kétkerekű mellett
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Szerencsés találkozásnak nevezte a program helyszín­választását Tóth János, a mú­zeum nyugalmazott igaz­gatója. A precizitás a közlekedésben és az olajiparban is fontos. Ráadásul a járművek üzemanyaga döntő többségben benzin vagy gáz­olaj, amelyek történetével a múzeum is foglalkozik, emelte ki.

Változatos programok, biztonságiöv-szimulátor, rögtönzött baleseti szimuláció, vöröskeresztes bemutató, ré­szeg­szemüveggel való közlekedés, kerékpáros, mopedos ügyességi verseny várta az érdeklődőket. A rendezvény része volt a 45 éves a KRESZ országos programsorozatnak. Anti András ezzel kapcsolatban elmondta, egyrészt ezt a jogszabályt mindenkinek be kell tartani, másrészt olyan általános jellegű útmutatás, amely minden közlekedőre vonatkozik, és ha mindenki betartja ezeket a szabályokat, akkor jó eséllyel sérülésmentesen juthat el a céljához.

A múzeumkertben kapott új helyet a közúti közlekedésben elhunytak emlékére állított kopjafa, melyet Bognár István, Gutorfölde plébánosa áldott meg. Ezután a baleset-megelőzési programok zárásaként a részt vevő szervezetek, valamint a Magyar Autóklub és több motoros egyesület helyezte el mécseseit és koszorúit a kopjafa tövében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!