Seregszemle

2018.05.24. 11:30

Idén is lesz Válicka menti traktortalálkozó

A második alkalommal rendezik meg ezen a nyáron a megyeszékhelyhez tartozó Botfán a veterán traktorok és mezőgazdasági gépek seregszemléjét.

Arany Gábor

Jakab Dávid a találkozó cégérével, a fából épített traktorral Fotó: AG/ZH

A Válicka menti géptalálkozó négy fiatal szervezőjének egyike, a botfai Jakab Dávid elmondta, hogy július 14-én, szombaton reggel 8 órakor kezdődik a regisztráció és 10.30-kor tartják a megnyitót. A városrészi felvonulás a regisztrált gépekkel 12-kor indul. Délután több zenés program, valamint fél háromtól ügyességi verseny, más néven traktorolimpia vár az érdeklődőkre és a résztvevőkre. Vasárnap pedig gép- és alkatrészbörzét is rendeznek a Válicka melletti mezőn.

Jakab Dávid a találkozó cégérével, a fából épített traktorral Fotó: AG/ZH

A rendezvényre néhány napja már a 74-es útról is jól látható óriási traktor hívja fel a figyelmet. A tűzpprogram, valamint fél háromtól ügyességi verseny, más néven traktorolimpia vár az érdeklődőkre és a résztvevőkre. Vasárnap pedig gép- és alkatrészbörzét is rendeznek a Válicka melletti mezőn. A rendezvényre néhány napja már a 74-es útról is jól látható óriási traktor hívja fel a figyelmet. A tűzpiros erőgép Jakab Dávid és Bolla Zsolt műve. Kerekei kábeldobokból készültek, négy hengere konzervdobozokból született, kurblikar forgatható az orrán, vezetőfülkéből imitálni lehet még a motor hangját is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!