Műszaki hiányosságok

2019.11.28. 07:00

Az autók tizedénél találtak problémákat

A közlekedési hatóság múlt heti közúti ellenőrzésekben a megállított személyautók 11 százalékánál talált műszaki hiányosságokat.

ZH

Fotó: pixabay.com

Szabályszegések miatt teherautó-vezetőkre összesen 1,6 millió forint bírságot szabtak ki. A baleset-megelőzési bizottság által közzétett tájékoztató szerint a közlekedési hatóság szakemberei a múlt heti közlekedésbiztonsági akcióban 884 tehergépkocsit, 163 autóbuszt és 1280 személyautót ellenőriztek. A megvizsgált 1280 személyautó 11 százalékánál, 141 esetben találtak hiányosságokat a fényszórókkal, a lámpákkal, 85 járműnél az ablakmosó berendezéssel és az ablaktörlő lapátok állapotával kapcsolatban. A gumiabroncsok állapotát, illetve típusmegfelelőségét 50 gépkocsinál kifogásolták. A személyautók 3 százalékánál, 41 esetben találtak a téli felkészülésen túlmutató kifogásolnivalót, kettőnél olyan súlyút, ami miatt a járművet kitiltották a forgalomból. Az ellenőrzött teherautókból körülbelül minden tizedik volt problémás: 71 jármű esetében tártak fel kisebb-nagyobb szabályszegést. Hét esetében olyan szintű volt a probléma, hogy azonnal kitiltották a járművet a forgalomból, és több mint 1,6 millió forint bírságot is kiszabtak. Az ellenőrzött buszok ugyanakkor jól teljesítettek, a 163 járműből mindössze egy esetében vettek észre szabályszegést, de az sem műszaki jellegű probléma volt, hanem a vezetési idővel volt kapcsolatos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!