GAZ-12 ZIM

2022.03.17. 20:01

Amit nem tudott A tanúról - Korbuly Péterrel és Őze Áronnal beszélgetett a keszthelyi Gehilio's Garage (videó)

„A nemzetközi helyzet egyre fokozódik.” Az idézet már több, mint fél évszázados, azonban ha megnézzük a világ jelenlegi eseményeit, nem is lehetne aktuálisabb. Ez esetben csupán véletlen egybeesés, hiszen egy jókedélyű beszélgetés kapcsán került elő a sokak által ismert szállóige, nem pedig a háborús helyzetre való tekintettel.

Ujvári Klaudia

Korbuly Péter és a Gehilio's Garage műsorvezetői a ZIM társaságában

Forrás: Imre Norbert

A keszthelyi Gehilio's Garage legújabb videójában A tanú című filmre emlékszik vissza a film egyik színészével és a film főszereplőjének fiával. Korbuly Péter mesélt a forgatási élményeiről és arról, hogy miért lehetett betiltva tíz éven át a film. Azt azonban a mai napig sem érti, hogy aztán 1979-ben miért mehetett ki mégis a nagyközönség elé az alkotás. 

Korbuly Péter az ikonikus nagy fekete autó előtt
Forrás: Imre Norbert

Akárhogy is, A tanú mondatait évtizedes távlatból is generációk fújják kívülről, Őze Áron szerint ez azért van, mert a kor egyik legmeghatározóbb filmje volt. Édesapja, Őze Lajos pedig egyik kiemelkedő szerepét játszhatta el Virág elvtárs bőrébe bújva. 

Virág elvtárs fiai. Filmbéli fia, azaz testőre Korbuly Péter és Őze Lajos fia egymás mellett egy ZIM hátsőülésén
Forrás: Imre Norbert

- Van egy meghatározó mondat a filmben, ami minket is megihletett az epizód elkészítése előtt. Virág elvtárs, azaz Őze Lajos, az őt kísérő testőrséget úgy mutatja be, hogy „a fiaim”. Vettük a bátorságot és a filmbéli „fiát”, Korbuly Pétert és a színész tényleges fiát, Őze Áront beültettük a nagy fekete autó hátsóülésére. Meghatározó pillanat, pláne, hogy ők a Gehilio's Garage kamerái előtt találkoztak először. Leírhatatlan élmény volt a forgatás - árulta el érdeklődésünkre Kovács Bálint. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!