GAZ-14 Csajka

2022.01.26. 16:15

Ilyen egy keleti V8-as luxuslimuzin - Videón mutatja meg a keszthelyi Gehilio's Garage

A keszthelyi testvérpár ismét megtalálta az ország egyik legérdekesebb autóját.

Ujvári Klaudia

Forrás: Gehilio's Garage

Magángyűjteményben parkol az a GAZ-14-es Csajka, amiből alig több, mint 1000 darab készült összesen. A Gehilio's Garage csapata most videón mutatja meg a 6 méteres autót, amiről gyorsan megtudjuk, hogy csak az első lökhárítója több, mint 80 kilogramm. Ezek után talán már nem is lepődünk meg a plusz sor testőrülésen, a hímzett mintákkal ellátott plüss beltéren, valamint az óriási V8-as motorján. Mindezt a 80-as években, amikor ez a gép kora egyik legmodernebb autójának számított. Az pedig már csupán mellékes, hogy 24.000 kilométert futott az autó 1983-óta. 

- Ilyen magas presztízsű autóban még nem utaztunk. Gondoljunk bele, hogy kik ülhettek hasonlókban? Egyrészről megtisztelő, hogy erre még van lehetőségünk, másfelől pedig ijesztő, ha az ember a gép múltjában szeretne kutatni. Páratlan élmény volt, méltó évkezdés a Gehilio's Garage csatornáján - osztotta meg velünk gondolatait Kovács Bálint. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!