Frissen Zalából

2021.10.10. 06:50

Mopedkrosszverseny lesz Nagykanizsán, lehet még nevezni

Minden, ami nem versenymotor. A Mopedcross elnevezésű viadalra október 16-án, szombaton 10 órakor kizárólag a kis teljesítményű motoros kétkerekűekkel rendelkezőket várják a Petőfi utcai gödörben található motokrosszpályára.

Benedek Bálint

A versenyen induláshoz szükséges védőfelszerelésként sisak, szemüveg és csizma

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A Nagykanizsai Moto-Cross SE rendezésében megtartandó, kizárólag amatőröknek meghirdetett versenyre 50 köbcentiméteres robogókkal, 50 köbcentiméteres Simson és 50–80 köbcentiméteres enduromotorokkal lehet nevezni.

Idén az országos Offroad Mopedrally elnevezésű viadalon is induló Halász László szintén ott lesz az indulók között, s természetesen hozza a csapatát is. Annak a véleményének is hangot adott, miszerint a nagykanizsai pálya kitűnően alkalmas az esemény lebonyolítására, hiszen a résztvevőknek a szervezők külön szakaszt kerítenek le belőle, ahol két órán keresztül tart a kalandos futam.

A versenyen induláshoz szükséges védőfelszerelésként sisak, szemüveg és csizma
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– A Petőfi utcai motokrossz­pálya rendkívül jó állapotban van, tehát tökéletesen alkalmas motoros rendezvények tartására – fogalmazott Bolla Ferenc, a Nagykanizsai Moto-Cross SE elnöke.

– Ez alkalommal csak az amatőröket szólítjuk meg, hiszen az utcán is nagyon sok fiatal motorost látunk, akik ezen a versenyen biztonságos körülmények között, zárt pályán is kipróbálhatják majd a tudásukat. Természetesen az induláshoz szükséges védőfelszerelésként sisak, szemüveg és csizma. A nevezők úgynevezett Le Mans-i 24 órás autóversenyhez hasonló rajttal indulhatnak, vagyis megtesznek egy kört, kvázi felmelegítik az erőforrásokat. Ezt követően a rajtgépben leállítják azokat, ezután a start jelére az álló motorjukhoz futnak, és a beindítást követően indulhat is a száguldás – magyarázta.

Néhány kanizsai motoros jóvoltából ottjártunkkor bemutatót is tartottak. Kiderült, bizony kellő odafigyeléssel az apró kerekű robogón is könnyedén lehet menőverezni a lazább talajú kanyarokban, és a korosabbnak számító Simsonokat sem lehet zavarba hozni az emelkedőkön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!