Lóerő

2011.09.02. 09:26

Külön műszaki vizsga

A jövőben külön műszaki vizsgára kell vinni azt a kocsit, amelybe utólag részecskeszűrőt, illetve gáztartályt építenek.

Arany Gábor

Emellett kiegészül a jogszabály a trolibuszok kötelező műszaki vizsgáztatásával is, a nemzeti fejlesztési miniszter rendelettervezete a kormány honlapján jelent meg.

Jelenleg külön műszaki vizsgára kell vinni az autót, ha vonóhorgot vagy megkülönböztető jelzést szerelnek rá, a motorkerékpárt, ha oldalkocsi csatlakozót kapott, illetve az autót és a motorkerékpárt akkor is, ha engedélyezett változtatást végeztek el rajta. A tervezet kiegészíti: e szerint kötelezővé teszi a műszaki vizsgát az engedélyezett részecskeszűrő utólagos beépítésekor, illetve akkor is, ha jóváhagyott gázüzemanyag-ellátórendszert kap a kocsi. A rendelet kiegészül a trolibuszokra vonatkozó külön előírással is. A troli csak akkor kaphat forgalomba helyezési engedélyt, ha a pályahálózat üzemeltetője igazolja: a troli elektromos és biztosító berendezései kompatibilisek az energiaellátó rendszerrel.


Lóerő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!