Lispeszentadorján

2015.09.22. 13:38

Az önkéntes munka révén - közösségfejlesztés Lispeszentadorján

Lispeszentadorján - A közösségfejlesztést és az önkéntes munkát, ezáltal pedig a helyi lakosság életkörülményeinek javítását tűzte ki célul a Szövetség az élhetőbb faluért nevű program, aminek a minap tartották projektértékelőjét.

Gyuricza Ferenc

Ezen Kollár Gyula projektmenedzser kiemelte: a céljaikat sikeresen megvalósították, s bíznak a folytatásban is, hiszen a Norvég Civil Alap erre elvileg lehetőséget nyújt.

- A Szövetség az élhetőbb faluért programot három településre, Lispeszentadorjánra, Kiscsehire és Marócra hoztuk létre, de ennél jóval nagyobb körre, szinte a teljes letenyei kistérségre hatást gyakorolt - sorolta Kollár Gyula, majd arról beszélt, hogy sikeres volt a zöldkert programjuk, felvetődött egy szociális szövetkezet megalakításának lehetősége, de önkéntes munkákkal is segítették egymást az érintett falvak lakói. utóbbiban mintegy 80-100 fő vett részt, ami a lakosságnak körülbelül a 15 százalékát teszi. A projektmenedzser szerint büszkék lehetnek erre az aktivitásra, ám bizonyos nyugati államokat tekintve így is jelentős az elmaradásunk. Kollár Gyula norvégiai adatokat ismertetett: a skandináv államban egy lakos átlagosan két civil szervezetnek is tagja, az ország GDP-jének 3,5 százaléka pedig önkéntes munka révén teremtődik elő.

A projekt során több rendezvény is megvalósult, valamint szakköröket, műhelyfoglalkozásokat is tartottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!