Letenye

2013.09.29. 07:26

Urnafal készül a letenyei temetőben

Letenye - Mint megtudtuk, november 1-ig megépül a letenyei Bajcsy utcai temetőben az urnafal. A testületi üléseken szó volt róla, de több helyi lakos is kérte, hogy épüljön urnafal a letenyei temetőben.

Mirkó Imre

Ez idáig a város önkormányzata ilyen célra pályázni nem tudott - mondta el Halmi Béla polgármester a testület csütörtöki ülésén. - Ugyanakkor az urnafalat a város tulajdonában lévő ÉKKÖV Kft. a rendelkezésre álló temető fenntartási költségből nem tudta kigazdálkodni - hangzott el. Az üggyel kapcsolatban a polgármester megkeresett egy vállalkozót, aki a temetőben kiépítendő urnafal tervrajzát és annak műszaki leírását már el is készítette. A vállalkozó az urnafalat önerőből készíti el, ahhoz önkormányzati pénz nem szükséges - mondta a polgármester. A bővíthető urnafal első lépéseként egyes urnatárakból 37, kettesből 4 darab készül el. A vállalkozó ígérete szerint a letenyei urnafal Halottak napjáig készen lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!