Letenye

2014.08.14. 16:23

Napelemes rendszer kerül a városházára

Letenye – A képviselőtestület csütörtöki ülésén elhangzott: a tervezett 20-szor 40 méteres műfüves sportálya – az MLSZ így értesítette az önkormányzatot – csak a jövő év elején valósulhat meg.

Mirkó Imre

A letenyei testület csütörtöki ülésének elején Halmi Béla polgármester szólt arról, hogy az iskolai, óvodai komplett nyílászáró csere és szigetelés az iskola konyhájának és annak tetőzetének rendbe tételével kezdődik meg, ugyanis szeptembertől a konyhának már a diákokat is ki kell szolgálnia. Az óvodai rekonstrukcióra október 1-től kerül sor. A két épületre 204 millió forintot fordíthatnak.

A testületi ülés napján rendkívüli esőzés volt a kisvárosban és stilszerűen akkor került kihelyezésre az első olyan üvegfalú modern buszváró, amelyre már régóta lakossági igény volt. A buszváró csütörtökön a Bajcsy utcai temető elé került elhelyezésre, a betonalapot a helyi közfoglalkoztatottak készítették el. Letenyén a napokban még további két hasonló buszváró kerül kihelyezésre. Az egyik a Flórián térre, a másik a rendőrség épülete melletti buszöbölhöz kerül.

Fotó: Mirkó Imre

A testület első alkalommal módosította az idei költségvetését, így a kiadás-bevételi oldal 104 millióval csökkent. A módosított költségvetés 1 milliárd 583 e ft-ra módosult.

Várhatóan új fogorvos érkezik Letenyére, mert a képviselők előtt jelezte a nagykanizsai Dr. Czvetkó Vanda, hogy praxisjogot kíván vásárolni a településen.

A letenyei városházán napelemes rendszer kialakítását tervezik, amelyre pályázatot nyújt be az önkormányzat - döntöttek a képviselők. Az elnyert összegből a rendszer kiépítésre kerül,ezáltal jelentősen csökken a hivatal energiaszámlája.

Címkék#Letenye

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!