Letenye

2015.05.31. 06:41

Megalakult az idősügyi tanács Letenyén

Letenye - A minap tartotta alakuló ülését a helyi idősügyi tanács. A szervezet megalakítását Farkas Szilárd polgármester kezdeményezte, a tanácskozásokat a városházán tartják a jövőben.

Mirkó Imre

Az első tárgyalási nap során melyen Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke és Boda László, a megyei idősügyi tanács elnöke is jelen volt a városvezető szólt az idősügyi tanács feladatairól. Mint mondta: fontos szempont a letenyei idősek érdekeinek képviselete, a generációk közötti kapcsolat erősítése, az információáramlás biztosítása és idősekkel foglalkozók közötti együttműködés kialakítása.

A frissen alakult szervezet tagjai közé választották többek közt a Kolping Otthon, a Derűs Évek Nyugdíjas Klub, a Letenyéért Közéleti Egyesület delegáltjait is. A mindenkori elnöki tisztséget Letenye polgármestere tölti be, alelnöke a humán és ügyrendi bizottság elnöke. Az alakuló ülésen Soós Lászlóné személyében megválasztották a titkárt is. Az évente legalább két alkalommal ülésező letenyei idősügyi tanács nagy valószínűséggel a közös önkormányzati hivatal önkormányzataival is (Kistolmács, Murarátka, Zajk) bővül a jövőben mondta lapunknak Farkas Szilárd polgármester.

A tanács alakuló ülését, ahogy a többit is a városházán tartják. Fotó: Mirkó Imre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!