Letenye

2016.09.16. 20:01

Kiállítás az elhurcoltak emlékére

Letenye - Az 1945 és 1956 között a Szovjetunióba elhurcolt mintegy 800 ezer magyarnak állít emléket a Veritas Történetkutató Intézet által összeállított vándorkiállítás, amely Nagykanizsa után péntektől már Letenyén is látható.

Mirkó Imre

A városi könyvtárban megnyílt tárlatot Farkas Szilárd letenyei polgármester és Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője nyitotta meg. A kisváros első embere szólt arról is, hogy a deportálások során és a munkatáborokban közel 300 ezer magyar vesztette életét, hazatérésük után az országban a titkosszolgálatok hallgatásra kényszerítették a lelkileg, sokszor testileg is megtört embereket.

Farkas Szilárd, Cseresnyés Péter és Végh László, a Fidesz helyi csoportjának vezetője a letenyei kiállítás megnyitóján Fotó: Mirkó Imre

Cseresnyés Péter többek között arról beszélt: ez a kiállítás most nagyon jó példát ad arra, hogy azok, akik szeretve szülőföldjüket, közösségüket, visszatérve a szenvedésből mennyi mindent hajlandók megtenni az országért.

A letenyei kiállítás a könyvtár nyitvatartási idejében szeptember 27-ig látogatható.

 

Címkék#Letenye

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!