Letenye

2015.07.09. 16:43

Irtás után is sok a szúnyog Letenyén

Letenye - A letenyei önkormányzat csütörtöki ülésén többek között arról esett szó, hogy a Zajk külterületén lévő Boldog Buzád torony építése néhány hónapon belül befejeződik.

Mirkó Imre

Az épület ünnepélyes átadása szeptemberben lesz, közölte Farkas Szilárd polgármester. Elmondta azt is, hogy a városlakók közül többen jelezték: a július 4-i légi szúnyogirtás nem volt megfelelő hatásfokú. A polgármester az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságtól levélben kérte a gyérítés megismétlését.

Az ülésen napirendre került a rendőrség beszámolója. A tájékoztatóból kiderült: a letenyei rendőrőrs területén a határközeliség miatt az átlagosnál több a közokirathamisítási, a kábítószerbirtoklási, a vesztegetési és az embercsempészési bűncselekmény. Az őrs illetékességi területén összességében csökkent az ismert bűncselekmények száma (2013-ban 499, 2014-ben 433 volt). Az őrshöz tartozó településeken tavaly emberölés, halált okozó testi sértés és rablás nem jutott az egyenruhások tudomására.

Szó volt még az ülésen az ÉKKÖV törzstőkéjének leszállításáról, a fogászati alapellátásról, kárpátaljai települések támogatásáról és arról, hogy utcabútorokat helyeznek ki a városba.

Címkék#Letenye

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!