Letenye

2017.06.28. 09:37

Határőr nap Letenyén

A Határőr és Rendőr Nyugdíjasok Nagykanizsai Egyesülete kedden délelőtt Letenyén a Petőfi utcai volt határőr laktanyában (jelenleg Letenyei Rendőrőrs) tartotta a Határőrség Napja alkalmából Szent László napi megemlékezését.

Mirkó Imre

A határőrség, a határőrök és a határrendészek védőszentjének ünnepén elsőként az objektumban emelt emlékmű megkoszorúzására került sor, amely emléket állít Csere János és Gruber József határőr alhadnagyoknak, akik 1977-ben Letenye környéki járőrözés közben, villámcsapás következtében vesztették életüket. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével  Béndek József altábornagy, a határőrség volt országos parancsnoka és Lukács József nyugállományú dandártábornok a Nagykanizsai Határőr Igazgatóság volt vezetője is.

Az eseményen az emlékművet Béndek József altábornagy, volt országos határőr parancsnok (b1) és Lukács József dandártábornok, a kanizsai határőrség utolsó parancsnoka is megkoszorúzta.

A koszorúzás után Bíró László egyesületi elnök, Farkas Szilárd Letenye polgármestere mondta el ünnepi beszédét, majd Farkas Károly letenyei plébános emlékezett meg Szent László királyról. Ezt követően dr. Sipos Gyula rendőr vezérőrnagy, a megyei rendőrfőkapitány nevében Berke László ezredes, a Nagykanizsai Rendőrkapitányság vezető-helyettese 90. születésnapja alkalmából tárgyjutalmat nyújtott át Kónya István nyugállományú határőr alezredesnek, a kanizsai civil szervezet örökös tagjának, aki a letenyei polgármestertől a város borát is átvehette. A határőr nap közös étkezéssel és az emlékek felelevenítésével folytatódott.

Az emlékművet megkoszorúzta (b-j) Gergácz Viktória rendőr őrnagy a Nagykanizsai Rendőrkapitányság  Határrendészeti Osztály vezetője, Berke László ezredes a kanizsai rendőrkapitányság helyettes vezetője és dr. Farsang Boglárka alezredes a kanizsai rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője is.

Bíró László nyugállományú határőr alezredes a kanizsai egyesület elnöke lapunknak elmondta, a nívós program szervezésében való közreműködésért köszönettel tartoznak a várost képviselő Farkas Szilárd polgármesternek és a művelődési ház munkatársainak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!