Letenye

2016.05.04. 12:36

Folytatódik a partnerség Letenye és Prinzersdorf között

Letenye – Április végén az osztrák testvértelepülés, Prinzersdorf invitálásának tett eleget az önkormányzat. A látogatás alkalmával a jövőbeli együttműködésről is szó esett a vezetők között.

Pásztor András

Letenye legrégebbi, hivatalosan 1991-re datálható kapcsolata az ausztriai Prinzersdorf településsel elsősorban kulturális, oktatási együttműködésre épült. Ennek keretében a helyi művészeti iskola és a fafaragó műhely képviselte több alkalommal a Mura menti várost, valamint a diákok és pedagógusok cserelátogatása is hagyományossá vált az elmúlt évek alatt.

– Régi kapcsolatokról, a korábban kialakult személyes barátságokról, valamint az új és további partnerségről esett szó kétnapos hivatalos látogatásunk során – mondta Farkas Szilárd polgármester, aki elárulta: az osztrák település nevezetességeit is megtekintették. – Láttuk a főtéren lévő templomot és a település központjában található Kommunalzentrumot, ahol a rendvédelem és a mentés egy felújított komplexumban összpontosul. A centrumban bemutatásra kerültek a bevetésre használatos gépjárművek és eszközök. Megtudtuk azt is, hogy a mentők és a tűzoltóság személyi állománya önkéntes alapon vonul és ment a településen és környezetében.

Mikóné Farkas Ildikó, a letenyei önkormányzat humán bizottságának elnöke (balról) és Farkas Szilárd polgármester az osztrák település mentési központját is megtekintette Fotó: Letenye

A látogatás során szó esett továbbá arról is, hogy a Letenyei Andrássy Gyula Általános Iskola pedagógusai és tanulói májusban látogatást tesznek az osztrák településen.

– A partnerség folytatását az is bizonyítja, hogy június 18-án egy nagyszabású gasztronómiai fesztiválra kaptunk meghívást, amire hagyományos magyar és letenyei ételekkel készülünk – mondta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!