Letenye

2016.12.08. 18:24

Emlékeztek a hadiárvák

Letenye - A Hadirokkantak, Hadiözvegyek és Hadiárvák Szövetségének Letenyei Szervezete csütörtökön a művelődési házban tartotta évzáró összejövetelét.

Mirkó Imre

A mintegy 20 éve alakult kisvárosi szervezet vezetője, Kovács Emilné lapunknak elmondta, céljuk a még élő hadiözvegyek, hadiárvák segítése, az emlékezés fenntartása.

A hősök napi megemlékezésen túl évente két alkalommal tartanak megbeszéléseket. Legfiatalabb tagjuk 65 a legidősebb 95 éves - tette hozzá a közel 30 tagú szervezetet 12 éve vezető Kovács Emilné. sír ill

A programon Farkas Szilárd letenyei polgármester a város ajándékaként falinaptárakat és egy helyi vállalkozás által felajánlott ajándékcsomagokat adott át, és további segítségéről biztosította a tagságot.

Az évzáró találkozón elhangzott: több letenyei családapa, fiú halt meg, tűnt el az első világháborúban, mint amennyi az óvoda előtti emlékművön található. Nevüket utólag vésetik fel az alkotásra. Továbbá az is szóba került, hogy az 1919-es tanácsköztársaság több mint 10 helyi áldozatát egy közös sírba temették a település sírkertjében.

Elképzelhető, hogy nevük egy külön emlékműre kerül majd a kisvárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!