Letenye

2015.10.02. 15:27

Az ország 159. kormányablakát avatták Letenyén

Letenye - Pénteken hivatalosan is felavatták a városközpontban az új kormányablakot, ami lehetővé teszi, hogy az állampolgárok gyorsan és hatékonyan intézhessék közigazgatási ügyeiket.

Pásztor András

A fentiek pénteken hangzottak el Letenyén, az új kormányablak avatásán, ahol jelen volt dr. Baltay Tímea, kormányablakokért felelős helyettes államtitkár is, aki elmondta: a letenyei az ország 159. kormányablaka.

– A kormány komolyan veszi a közigazgatás fejlesztését, hiszen manapság jogos elvárás, hogy az állampolgárok gyorsan, kényelmesen és hatékonyan intézhessék ügyeiket, legyen szó adatmódosításról, igazolványcseréről, támogatások igényléséről – így a helyettes államtitkár.

Dr. Baltay Tímea a nemzeti színű szalag átvágását megelőzően azt is hangsúlyozta: a közigazgatás fejlesztése nem csak és kizárólag a kormányablakok telepítéséből áll, a főként kistelepüléseken dolgozó ügysegédek is azért vannak, hogy az embereknek ne kelljen egyik hivatalból a másikba járkálni.

– Mindemellett komoly informatikai fejlesztés is zajlik, hiszen szeretnénk megteremteni annak a lehetőségét, hogy az állampolgárok akár otthonról is tudjanak hivatalos ügyeket intézni – fogalmazott a helyettes államtitkár, aki jelezte: október közepén Nagykanizsán is szeretnék felavatni az új, immár második generációs kormányablakot.

Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője arra emlékeztetett, hogy a kormány öt évvel ezelőtt az élet számos területén változást ígért, így például a bürokrácia és az adminisztrációs terhek csökkentését, a rezsicsökkentést, a közigazgatás átalakítását.

– A cél, hogy a polgárok minél több ügyet egyszerűen, utazás nélkül elintézhessenek, hogy az állammal való kapcsolat ne rémálom és gyötrelem legyen, hanem elégedettségre okot adó folyamat, nos ez megvalósult – hangsúlyozta az államtitkár, aki hozzátette: az, hogy Letenyén kormányablakot avatnak, azt jelzi, hogy a kormánynak fontos a járásban élők kényelme, minél jobb kiszolgálása.

– A munka természetesen nem áll meg, már formálódik a Mura-program, amely az egész térség felemelkedését, gazdasági előrelépését és az itt élők boldogulását hivatott szolgálni – utalt a kormánnyal nemrégiben kötött megállapodásra Cseresnyés Péter képviselő.

Az avatáson részt vett Rigó Csaba megyei kormánymegbízott is, aki azt hangsúlyozta: Letenye járási székhelyként visszanyerte a térségben betöltött fontos szerepét és rangját, amit az is bizonyít, hogy új kormányablak létesült a városban.

Az ünnepi köszöntőket követően a kivitelező cég részéről Burusán József jelentette készre a létesítményt, majd ezt követően Farkas Károly plébános áldotta meg az épületet, s a dolgozókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!