Letenye

2014.05.30. 15:27

Az e-hulladék újrahasznosítása volt a téma

Letenye - Pénteken a letenyei általános iskolájában járt az ÖKO-Pannon „Ne dobd el!” című road show-ja, mely játékos programok segítségével hívta fel a figyelmet az elektromos és elektronikai hulladékok gyűjtésének és hasznosításának fontosságára.

Pásztor András

 

Pribelszki Edina, az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. kommunikációs vezetője elmondta: napjainkban olyan gyors tempóban jelennek meg a modern elektronikai eszközök, hogy meglévő berendezéseink szinte pillanatok alatt avulnak el.

– Magyarországon évente mintegy 80 ezer tonna elektronikai hulladék keletkezik, ezért nagyon fontos, hogy a régi, már nem működő vagy energiapazarló eszközeinket az erre kijelölt üzletekben vagy hulladékudvarokban leadjuk, és ezzel segítsük az újrahasznosításukat – mondta a kommunikációs vezető, aki azt is hozzátette: ezen hulladék típust 5 és 39 százalék között kellene újrahasznosítási, melynek elérése komoly erőfeszítésbe kerül.

A pénteki egész napos program keretében a letenyei diákok átfogó képet kaphattak a témáról, ráadásul az információt vidám játékok, ügyességi feladatok során dolgozták fel. Volt, ahol különféle hulladék típusokat kellett szétválogatni, míg a másik állomáson az e-hulladék újrahasznosításának folyamatát láthatták a fiatalok. A nap végén a diákok tesztet töltöttek ki a tanultakról, majd cserébe apró ajándékokat kaptak.

Mint azt Martonné Várhídi Erika, az iskola igazgatóhelyettese elmondta: intézményük öko-iskola, így kiemelt figyelmet fordítanak a környezettudatosságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!