Letenye

2016.11.29. 07:14

Szociális tűzifa Letenyén

A letenyei önkormányzat szeptember 22-i ülésén döntött a szociális célú tűzifavásárlás támogatására kiírt pályázat beadásáról.

Mirkó Imre

A belügyminiszter támogatási igényünket pozitív elbírálásban részesítette, és 3 200 400 Ft összegű vissza nem térítendő egyszeri támogatást állapított meg, amely összeget 180 erdei köbméter keménylombos tűzifa vásárlására használhat fel önkormányzatunk - mondta lapunknak Farkas Szilárd polgármester.

A támogatás mértéke 14 000 Ft/erdei m3+áfa, amelyhez az önkormányzatnak önerőt 1000 Ft/erdei m3+áfa összegben kell biztosítania. A szállításból adódó költségeket, beleértve a tűzifa rászorulókhoz való eljuttatás költségeit is, az önkormányzat viseli. A támogatott mennyiségnél több tűzifát is vásárolhat önkormányzatunk, ha a pályázati kiírásban meghatározott árnál kedvezőbb árért tudjuk a tűzifát beszerezni.

A támogatásból vásárolt tűzifát február 15-ig kell kiosztani a rászorulók között, a támogatás teljes összegének pénzügyi felhasználása legkésőbb március 31-ig történhet meg. A támogatás felhasználásáról április 15-ig a Magyar Államkincstár felé kell elszámolnunk - tudtuk meg a letenyei városvezetőtől.

Ezek is érdekelhetik