Letenye

2015.07.15. 13:03

˝Építkezés˝ folyik kint és bent is

Letenye - Manapság különösen jelentős szerepe van a művészeti képzésnek, nevelésnek. Fontos, hogy a szülők minél fiatalabb korban beírassák gyermeküket valamilyen művészeti képzésre.

Horváth-Balogh Attila

Ezt Proszenyák Zsolt István, a Letenyei Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója mondta lapunknak annak kapcsán, hogy az oktatási intézményben is befejeződött a tanév.

- Az iskolánkban felkínált művészeti ágak nem csak tartalmakat kínálnak, hanem eszközként is szolgálnak - hangsúlyozta. - Annak eszközei, hogy tanulóink felismerhessék rejtett belső forrásaikat, megtanulják megélni örömeiket és bánatukat. A művészeti képzés gazdagítja érzelmi életüket, formálja gondolkodásukat, valamint változatos és tartalmas időtöltést kínál a szabadidő eltöltéséhez.

Mindezt alátámasztja, hogy a Letenyei Alapfokú Művészeti Iskola diákjai számos művészeti-zenei versenyen képviseltették magukat az idei tanévben.

Hargitai Imre, dr. Dominkó István és dr. Király Csaba zongoraművészek, a zsűri tagjai a X. Országos Zongora Négykezes és Kétzongorás Verseny területi válogatóján Turul Bernadettel és Kapuvári Veronikával, a Letenyei Alapfokú Művészeti Iskola kiváló növendékeivel Fotó: Letenyei Alapfokú Művészeti Iskola

- A múlt év novemberében Keszthelyen megrendezett megyei növendékhangversenyen iskolánkat Szalai Gábor (zongora) és Hollender Ádám (tenorkürt) képviselte értékes produkcióikkal - mondta. - A Tehetséges Zongoristák Regionális Találkozóján Pécsett Szalai Gábor vett részt kiemelkedő zongorajátékával. A X. Országos Zongora Négykezes és Kétzongorás Verseny Területi Válogatóján (ugyancsak Pécsett) kategóriájukban a legtöbb pontot elérő páros, Turul Bernadett és Kapuvári Veronika mérhette össze tehetségét a többi művészeti iskola növendékeivel. A Nagykanizsán megrendezett XIII. Területi Négykezes Versenyen ugyanezen zongora szakos növendékeink arany minősítést szereztek. Márciusban Hollender Ádám képviselte iskolánkat Veszprémben a III. Kürt és Mélyrézfúvós Versenyen, ahol ezüst minősítésben részesült. Nagy öröm számunkra, hogy idén két növendékünk is sikeres felvételi vizsgát tett a Pécsi Művészeti, illetve a veszprémi Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskolába. Szalai Gábor és Hollender Ádám a jövő tanévtől zenei pályán folytatja középiskolai tanulmányait. Iskolánk táncszakos diákjaira is büszkék lehetünk táncversenyeken elért eredményeik okán. A Zalaegerszegen megrendezett III. Press Dance Tánciskolás Táncversenyen Gresa Lilla Hip- Hop szóló junior kategóriában 1. helyezést, a Dömők Dóra-Biró Tibor páros latin egyéni kategóriában 5. helyezést ért el. A III. Lenti Táncversenyen három első, egy második és egy harmadik helyezést értek el az iskola növendékei. Az előbbiekben felsorolt eredményeknek megfelelően számos elismerést kaptak az iskola növendékei a tanévzárón. Tárgyjutalomban 65 növendék, szaktanári dicséretben 22, igazgatói dicséretben 4 növendék részesült. A letenyei polgármesteri hivatal könyvjutalmát kiemelkedő és kitartó szorgalmáért Gresa Lilla tánc-és Turul Bernadett zenei tanszakos növendék vehette át Letenye polgármesterétől, Farkas Szilárdtól.

Az iskola igazgatója azt is hozzáfűzte még:

- Nagy öröm számunkra, hogy a tavaly év végén az új képviselőtestület megalakulásával és Farkas Szilárd polgármester kezdeményezésével elindultak iskolánk egy évtizeden keresztül húzódó állagmegóvási és felújítási munkálatai. Ezzel a biztos üzemeltetői háttérrel és a letenyei tankerület szakmai fenntartásával nyugodt körülmények között kezdhetjük meg a következő tanév előkészítését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!