Letenye

2013.05.25. 08:47

Több száz zalai diák énekelt a letenyei kórustalálkozón

Pénteken a letenyei Andrássy Gyula Általános Iskolában került megrendezésre a Zala megyei kisvárosok kórustalálkozója.

Mirkó Imre

A megyében unikumnak számító rendezvény 19 évvel ezelőtt a lenti Magyar Anna és a letenyei Sebők Imréné kezdeményezésére jött létre. A kórustalálkozó előtt a horvátországi Draskovec iskolájának tamburazenekara lépett fel, majd Halmi Béla letenyei polgármester és Balassa Istvánné tankerületi igazgató nyitotta meg a rendezvényt.

Fotó: Mirkó Imre

A program során felléptek a letenyei, a lenti, a zalakarosi, a hévízi és a  zalaszentgróti általános és művészeti iskolák kórusai. A rendezvény végén az összes énekkarból - 310 diák - álló egyesített kórus Dalok a hazaszeretetről című összeállítást a letenyei Mákvirág Citerazenekar kíséretével énekelte el. Az iskolai kórusokat vezényelték: Cselényiné Erős Enikő (Letenye), Magyar Anna, Németh Ágnes (Lenti), Biczó Henriett (Zalakaros), Holczerné Szabó Ágnes (Hévíz), Szolnoki Tibor (Zalaszentgrót).

Cselényiné Erős Enikő főszervező, letenyei karvezető a Zalai Hírlapban elmondta: a zalai kisvárosok kórustalálkozóját az barátság, a közös éneklés öröme tartja életben a mai napig. A 20. jubileumi találkozóra a jövő esztendőben Zalaszentgróton kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!