Lenti

2017.06.12. 18:35

Virágok Lentiben - Tervezik az öntőrendszer további fejlesztését

Idén is virágba borult a város, az ágyások mellett különféle színes növénykompozíciókat is elkészítettek a köztereken.

Korosa Titanilla

Mintegy 2600 négyzetméter területű virágágyás díszíti a várost, illetve 7 virágkompozíció, köztük a legújabb a tavaly készített szív formájú, és a szálloda kertjében található Thomas, a gőzmozdony, aminek kialakításához 4000 darab virágot használtak fel.

Vuk, a róka a városközpont egyik virágdísze
Fotó: Korosa Titanilla

- Összesen közel 29 ezer tő virágot ültettek ki a Lenti Városgazdálkodási Kft. dolgozói, mellettük a munkát a városüzemeltetési cég foglalkoztatottai is segítették - mondta Czigány Tibor, a cégek ügyvezetője. - Emellett 57 virágláda és 78 oszlopokra helyezett virágtartó is kikerült már, a munkálatok a végéhez közelednek, a virágok pedig ősz végéig díszítik a települést.

Hozzátette: nagy előrelépést jelent, hogy a virágkompozíciókba egy nagyobb beruházás keretében a városgazdálkodási kft. saját erőből telepített öntözőrendszert, ezzel is könnyítve a virágok őszig tartó folyamatos gondozását, illetve szeretnék ezt tovább is fejleszteni.

Munkájukat dicséri, hogy a város tavaly különdíjat kapott a Virágos Magyarország környezetszépítő versenyen.

Címkék#lenti

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!