Lenti

2017.06.28. 18:12

Új sportközpont is épülhet

LENTI Kézilabda munkacsarnok is megvalósulhat a településen. Egyebek mellett erről is szó volt a képviselő-testület szerdai soros ülésén.

Korosa Titanilla

Régóta szerepel a város tervei közt egy minőségi, a sportági előírásoknak megfelelő kézilabdacsarnok megvalósítása. Egy kormányhatározat értelmében ez valóra is válhat, hiszen Lenti is felkerült azon települések listájára, ahol állami beruházásként épülhet meg egy ilyen létesítmény. A fejlesztés feltétele, hogy az önkormányzat díjtalanul biztosítsa a szükséges területet a beruházáshoz, melynek bekerülési értéke 500 millió forint. A csarnok a Vörösmarty-iskolával szomszédos területen épülne meg.

A szerdai ülésen is több pályázat benyújtásáról döntöttek, illetve külön napirendi pontban számolt be Horváth László polgármester a már elbírált TOP projektekről. Elmondta: ebből a keretből 12 pályázat valósul meg, melyek révén a városban több helyszínen lesz lehetőség jelentős infrastrukturális beruházások megvalósítására. Többek között megújul majd két orvosi rendelő, a piac és a buszpályaudvar is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!