Lenti

2017.07.03. 18:30

Több városi, környékbeli cégnél is vállalnak területtisztítási feladatokat

LENTI Nemrég több millió forint értékben sikerült hasznos eszközöket beszerezni a városüzemeltető cégnél.

Korosa Titanilla

Két közfoglalkoztatási programra is pályázott a Lenti Városüzemeltető Nonprofit Kft. Ezek közül az egyik keretében 15 fő alkalmazására nyílt lehetőség. A program során fejlesztések is megvalósulnak, a Pro Arte Háznál kerítés épül, a meglévőt felújítják, valamint egy térköves közösségi teret is kialakítanak kemencével. Emellett az alkotóháznak is nevezett épület környezetét is rendbe teszik a pályázat keretében. A munkálatok várhatóan idén megvalósulnak.

A kistraktor, és mellette kezelője, Domonkos Sándor, balján pedig Czigány Tibor, a cég ügyvezetője Fotó: Korosa Titanilla

- A másik pályázatunk egy mezőgazdasági program, melyben szintén 15 főt foglalkoztatunk - tájékoztatott Czigány Tibor ügyvezető. - A mezőgazdasági termények mellett gyümölcsfákat is ültettünk, illetve virágokat, tujákat nevelünk, amiket aztán dolgozóink kiültetnek a város köztereire. Ősszel újabb 50 fával gyarapodik majd a kert. A két pályázat eszközök beszerzésére is lehetőséget nyújt, amit önerővel egészítettünk ki. Ebből több kisebb, illetve nagyobb értékű gépet sikerült vásárolnunk, köztük kistraktort, hozzá pótkocsit, mellette talajmarót, szárzúzót és egy rézsűkaszát, amivel a városhoz tartozó közel 20 kilométer hosszú kerékpárúthálózat környezetét is könnyebben tudjuk gondozni. Az eszközök összértéke meghaladja a tízmillió forintot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!