Lenti

2009.08.25. 02:29

Tovább a sárga úton

Lenti - Közel 15 millió forintjába kerül a városnak a Kossuth úti díszburkolat kiépítése. A jelenleg is zajló munkálatok során a Templom tér és az Akácfa út közötti szakaszon, a páros oldalon, 14 ezer négyzetméternyi felületet térköveznek le.

Mórocz Zsolt

A felújítást évek óta tervezte az önkormányzat - tudtuk meg Nógrádi László polgármestertől. A belváros rehabilitációját évekkel ezelőtt kezdték a középületek felújításával, ennek a folyamatnak következő lépése a Kossuth úti térburkolás, amelynek anyagi fedezetét költségvetése terhére biztosította a város.


Nemcsak Lentiben, a Kossuth úton (képünkön), de a szomszédos Lendván is zajlik a fejlesztés
Fotó: Gyuricza Ferenc

- Az önkormányzat egyik fő feladatának tartja a vonzó városkép kialakítását, hisz a turizmus, az idegenforgalom az egyik húzóágazat a településen - magyarázta Nógrádi László. - A Lentibe érkezők általában elismerően szólnak az itteni virágpompáról, de az sem titok, hogy a közlekedési infrastruktrúra terén vannak még feladataink. A Kossuth úti díszburkolat kiépítése az egyik ilyen adósságunk, s ezt tovább nem akartuk halogatni. A Muránia idegenforgalmi övezet két kiemelt településén, Lentiben és a szomszédos Lendván párhuzamosan folynak a fejlesztések, melyek eredményeként a térségünkbe látogatók két, valóban gyönyörű európai kisvárost ismerhetnek meg.

A jelenleg is folyó munkálatok során 14 ezer négyzetméter burkolat kerül kiépítésre. A térkövezést a városban másutt már meglévő burkolattal harmonizáló, sárga színű téglákkal oldják meg. Emellett kiépítésre kerül még mintegy 400 méter szegély, 60 méter hosszan pedig kiemelt szegélyezéssel választják el egymástól a jármű- és a gyalogos forgalom által használható részeket. A díszburkolat kiépítésének köszönhetően megoldódik a Kossuth úti gyógyszertár, illetve a kijelölt gyalogáthelőhelyek akadály- mentesítése is.

Nógrádi László emlékeztetett rá, hogy a városközpont rehabilitációja a térburkolat kiépítésével sem fejeződik be, mivel az önkormányzat jelentős pályázati forrást nyert a művelődési központ felújítására, illetve annak közvetlen környezetének rendbetételére. Ez utóbbi beruházással - mely akár már az idei évben megkezdődhet - valóban teljesen megújul a város főtere, s méltó lesz ahhoz a szerephez, amit Lenti a megye és az ország életében betölt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!