Lenti

2013.06.09. 15:49

Több klubra lenne szükség a helyi zenekarok bemutatkozásához

Lenti - Városonként legalább egy olyan klub kellene, ahol a helyi zenekarok méltó körülmények között be tudnának mutatkozni. Vannak települések, ahol már megteremtődtek a feltételek, de vannak még hiányosságok a megyében.

Gyuricza Ferenc

Mindezt Hanisch András, a Bőgőmasina zenekar vezetője, a zalai könnyűzenei élet egyik legismertebb személyisége mondta annak a péntek esti koncertnek kapcsán, amelyet a lenti Egy Clubban tartottak. A határ menti városban jelenleg ez a szórakozóhely biztosít lehetőséget a zenekaroknak a bemutatkozásra, s egyben az élő zene iránt fogékony közönségnek a szórakozásra. A pénteki rendezvényt az egyik helyi zenekar, az alternatív zene és a punk-rock határán mozgó StarRown tagjai szervezték.

A Bőgőmasina ska és swing stílusára ültetett át ismert dalokat (Fotó: Gyuricza Ferenc)

A koncerten négy zenekar lépett fel, a StarRown mellett a helyi White Street Gang, a zalaegerszegi MirrorEggs, valamint a szintén a megyeszékhelyről érkezett Bőgőmasina. Utóbbiak főleg feldolgozásokat adtak elő, így a Bőgőmasina ska és swing stílusára ültetett át ismert dalokat, a MirrorEggs pedig a punk-rock műfajából válogatott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!