Lenti

2017.06.22. 18:40

Tánccal zárták le az évet a Kerka Táncegyüttes csoportjai

Nemrég tartotta hagyományos évzáróját a Kerka Táncegyüttes a művelődési központban. A rendezvényen az együttes utánpótlás csoportjai léptek fel.

Korosa Titanilla

Mintegy 100 gyermek táncol jelenleg a Kerka Táncegyüttes utánpótlás csoportjaiban az általános iskola első osztályától nyolcadikig, illetve harminc aktív tag alkotja a felnőtt együttest. Mellettük az évzárón az óvodások is részt vettek. A gyerekek Kiss Norbert művészeti vezető, néptáncoktató és koreográfus irányításával sajátítják el a néptánc fortélyait. A zárórendezvényen az év közben megszerzett tudásukat mutatták meg a közönségnek.

A kisebb és nagyobb táncosok is megmutatták az évzárón, hogy mit tudnak
Fotó: Kerka Táncegyüttes

- E hét végén ér véget a tánctábor első turnusa Lovásziban a gyerekeknek, ahol új táncokat tanultak a szabadidős programok mellett. Ezt a Kerka Kulturális Egyesület támogatja - mondta Borsos Bertalan, az egyesület elnöke, a táncegyüttes tagja, majd arról is beszélt: a Kerka Táncegyüttes jövőre ünnepli 45 éves évfordulóját. Ez alkalomra új koreográfiákkal és külön programsorozattal készülnek. Az idei nyár már a felkészülés jegyében zajlik, emellett folyamatosan lesznek fellépéseik a városi, valamint a környékbeli nyári rendezvényeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!