Lenti

2009.06.29. 02:28

Támogatás önkéntes tűzoltóknak

Lenti (gyf) - Sikeresen szerepeltek a Lenti-környéki önkéntes tűzoltóegyesületek az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság által meghirdetett pályázaton: a 122,6 millió forintos keretösszegből három szervezet is részesült.

Gyuricza Ferenc

Marton Gyula alezredes, lenti tűzoltóparancsnok ismertetett meg bennünket a részletes adatokkal. Mint elmondta: a csesztregi önkéntes szervezet technikai eszközeinek fejlesztésre 200 ezer forintos támogatást kap, a csömödériek két jogcímen - működésre és gépjármű felújításra - 80 ezer forintot vehetnek majd fel, míg a rédicsi egyesület ugyancsak két részre bontva 150 ezer forintban részesül. Ebből harmincezer forintot költhetnek működésre, 120 ezret pedig technikai eszközfejlesztésre.

- A benyújtott pályázati anyagok elbírálás során az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kiemelt figyelmet fordított arra, hogy előnyt élvezzenek azon egyesületek, amelyek tényleges tűzoltói szakfeladatokat is vállalnak - magyarázta Marton Gyula. - Illetékességi területünkön több ilyen szervezet található, a zalaiak mellett néhány Vas megyei egyesület is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!