Lenti

2011.02.20. 18:57

Ötven milliót osztott szét a lenti önkormányzat

Ötvenmillió forintnál többet fordít a lenti önkormányzat idén civil és egyéb szervezetek speciális célú támogatásaira - így döntöttek a legutóbbi testületi ülésen, a költségvetési rendelet elfogadásakor a képviselők.

Gyuricza Ferenc

 A pontosan 50 millió 169 ezer forintból a legnagyobb összeget (17,5 millió forintot) az önkormányzat százszázalékos tulajdonában lévő Városüzemeltető Nonprofit Kft. kapja a külön szerződésben rögzített feladatok elvégzésére.

A második helyen a sportegyesületeknek szánt keret áll, itt összesen 9,4 millió forint szerepel. A kisváros legrégebbi, s jelenleg is első számú sportegyesülete, a két aktív szakosztállyal (labdarúgás, sakk) működő Lenti TE 4,9 millió forintot kap, az NB II-es női kézilabdacsapattal rendelkező Gó-Na SZKKE pedig 1,2 millió forintos támogatásban részesül. Nyolcszázezer forintot kap az utánpótlás- nevelésben évek óta kiváló eredményeket produkáló Kerka Gyermekfoci Alapítvány, s 500-500 ezer forinttal segíti a város három városrészi egyesület, a Mumor SE, a Lenti TSZ SE és a Zalka SE Bárszentmihályfa munkáját. Utóbbiak a megyei labdarúgó-bajnokság III. osztályában szereplő csapatokat tartanak fenn. A sportcélokra fordított támogatásból 400 ezer forintot kap a Lenti Gyógyfürdő Úszóklub, míg a a Lenti Termál Teke-Klub SE 300 ezret vehet fel. A város által támogatott többi sportegyesület (Négy Kos Hagyományőrző és Íjász Egyesület, Fudoshin SE, Lámfalussy DSE) egyenként 100-100 ezer forintot kap.

A helyi civil élet támogatására az egyesületek és alapítványok munkáját segítő Civilkurázsi Közalapítványnak ez évben is 1,3 millió forintot juttat az önkormányzat, ezt az összeget a közalapítvány által kezelt további pénzekkel együtt pályázati rendszerben osztják fel.

A Kerka Kulturális Egyesület viszont címzetten is kap 200 ezer forintot. A város által közvetlenül támogatott szervezetek között szerepel még szintén 200 ezer forinttal a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a helyi rendőrkapitányság is, a tűzoltóság szakszervezetének pedig 415 ezer forintot szavazott meg a képviselőtestület.

A helyi televízió működtetéséhez 8,7 millió forinttal járul hozzá a város, a Zalatáj Kiadó Bt. tevékenységét (ez a kiadó jelenteti meg a Lenti és vidéke havilapot) pedig 2 millió 454 ezer forinttal támogatja a képviselő-testület. A Zala Volán 2,5 millió, a Gyógyhelyünk - Lenti Egészségturisztikai Közalapítvány pedig 1,5 millió forintot kap A speciális célú támogatások közt szerepel EKG készülék vásárlásához nyújtandó 300 ezer forint, a lakáshoz jutás támogatásának kölcsönkerete ötmillió forintos kerettel, illetve a munkáltatói támogatásra szánt 500 ezer forint. 


A költségvetési rendelet megtárgyalásakor a képviselők két időközben beérkezett kérelemről is döntöttek. A Magyar Politikai Foglyok Szövetsége, illetve a Magyar Polgári Védelmi Szövetség megyei szervezete is kérte a város segítségét működési költségeinek előteremtéséhez. Ám ezeket az önkormányzat - tekintettel a város gazdasági helyzetére - nem támogatta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!