Lenti

2014.02.07. 18:00

Felújítják a szennyvíztisztítót Pákán

Még ebben a hónapban kezdetét veszi, s várhatóan 2015. június 30-ig fejeződik be az a pályázati program, aminek keretében megújul a község szennyvíztisztítója.

Gyuricza Ferenc

A nettó értékén számítva is több, mint háromszázmillió forintos beruházásra azért van szükség, mert az 1994-ben létesített, eddig négy települést kiszolgáló telepről kibocsátott tisztított szennyvíz minősége már nem felel meg az elvárásoknak.

Az érintett falvak – Páka, Csömödér, Kissziget és Ortaháza – egy társulás révén még tavaly áprilisban adták be pályázatukat a felújításra, amely révén a nettó bekerülési költség 94,55 százalékára nyertek támogatást. A tegnap megtartott úgynevezett projektindító során elhangzott: a pályázati program keretében nemcsak a Zalavíz Zrt. által üzemeltetett szennyvíztisztító telep felújítása valósulhat meg, hanem csatorna rekonstrukciós munkálatokra is sor kerül az érintett falvakban. A kiviteli munkálatokat várhatóan 2013 november végéig fejezik be, ezt egy hat hónapos próbaüzemnek kell követnie, és csak annak eredményes befejezésével lesz a telep véglegesen üzembe helyezhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!