Pályaorientációs nap

2017.10.26. 15:54

Amikor az iskolások megismerkednek a munka világával

Több szakmával is megismerkedhettek tegnap a lenti Vörösmarty Mihály Általános Iskola diákjai a pályaorientációs nap keretében.

Korosa Titanilla

Fotó: A szerző

A tanulók sikeres pályaválasztásának elengedhetetlen összetevője a széles körű tájékozódás a továbbtanulási lehetőségekről, az aktuális munkaerőpiaci viszonyokról, illetve a szakmákkal való megismerkedés. Mindezt szolgálta az első alkalommal megrendezett pályaorientációs nap, mely során a rendőrök, tűzoltók, mentősök, fodrászok, kozmetikusok munkájával ismerkedhettek meg a diákok, de jártak az idősek otthonában, Lámfalussy-iskola faipari, vasas, építőipari tanműhelyeiben, illetve az intézmény gyakorló éttermében és a fűrészüzemben is.

Fotó: A szerző

Horváth Lászlóné, a Vörösmarty-iskola igazgatója elmondta: tartalmas volt a program, pozitív visszajelzések érkeztek a diákoktól, a gyerekek érdeklődését több szakma is felkeltette, illetve a szülők is hasznosnak találták ezt a lehetőséget.

A Véndiák Étteremben édesség készítésébe kapcsolódhattak be a diákok. Balról Csizmadia Károly konyhai kisegítő, mellette a 6. osztályos Nagy Zsófia, Orbán Anita, Babos Boglár Csenge és Druzsin Mercédesz Fotó: A szerző

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában