Lenti

2016.06.19. 18:10

A múzeum éjjel - Erdei utazás is kínált látnivalókat

Lenti - A Zalaerdő Zrt. idén is bekapcsolódott a Múzeumok éjszakája programsorozatba, az érdeklődőket Lentiben is több lehetőség várta szombaton.

Korosa Titanilla

Az eddigieknek megfelelően délután megtekinthették a látogatók a fűrész-üzemet és a pelletgyártásról, valamint ehhez kapcsolódóan a megújuló energiákról is megtudhattak részleteket.

A program legérdekesebb és a legtöbb látogatót vonzó része az esti erdei vasutas kirándulás volt. A szervezők idén a résztvevők előzetes kérésére korábban, 20.30-kor indították el a szerelvényt a Lenti-Zajda-Lenti útvonalon, hogy az utasok még sötétedés előtt megtekinthessék a tájat és az előmerészkedő erdei nagyvadakat.

Gyertyafényes tárlatvezetés Lentiben, a Göcsej kincsei, az erdő és a fa elnevezésű állandó kiállításon. Képünkön Kaliba Mihály vasútüzemi műszaki vezető mutatja be a kiállítást Törő Jánosnénak
Fotó: Kósa Róbert

A kisvasút állomásán pedig egészen éjfélig látogatható volt a Göcsej kincsei, az erdő és a fa elnevezésű állandó kiállítás, gyertyafényes tárlatvezetéssel. Itt a tájegység különlegességei és a fafeldolgozás bemutatása mellett vasút-, illetve erdészettörténeti emlékek is megtekinthetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!