Lenti

2016.06.27. 12:43

Felvidéki tanulókat láttak vendégül

Lenti - A Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola 2016. június 6. és 9. között látta vendégül a Határtalanul! Együttműködés gimnáziumok között című program keretében az érsekújvári Pázmány Péter Gimnázium tanulóit és kísérő tanáraikat.

Korosa Titanilla

A felvidéki és a gönczis diákok jó ismerősként üdvözölték egymást, hiszen áprilisban a lenti tanulók már jártak Érsekújváron. Most a két csoport Lentit és környékét barangolhatta be a négynapos kiránduláson.

A gönczis és a felvidéki diákok Csesztregen a tájház előtt

Megtekintették a környék látnivalóit, például a csesztregi tájházakat, a szécsiszigeti Szapáry kastélyt és Malommúzeumot, a pákai Öveges-házat, a lovászi légópincerendszert, a veleméri Árpád-kori templomot. Emellett kikapcsolódhattak a márokföldi kalandparkban és a lenti strandon, részt vettek városnéző akadályversenyen és parasztolimpián, az egyik esti program pedig a gönczis diákokból álló rockzenekar koncertje volt. A második kirándulás megerősítette a két iskola közti kapcsolatot, és megalapozta a további együttműködést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!