Lenti

2015.06.16. 16:00

Új autót kaptak a lenti polgárőrök - Rendezvények biztosításakor is használják majd

Lenti - Új szolgálati gépjármű segíti a Lenti és Térsége Polgárőr Egyesület tagjainak munkáját a jövőben.

Korosa Titanilla

A rendőrségi szolgálat alól kivont járművet nemrég Budapesten Papp Károly országos rendőrfőkapitány és dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke adta át a Lenti és Térsége Polgárőr Egyesületnek. Szabó Gábor, a 35 tagot számláló egyesület elnöke elmondta, munkájuk során mintegy 50 városi rendezvényen vigyázzák a rendet, ahol a forgalom biztosításakor nagy segítséget nyújt a többi között villogóval, fényhíddal felszerelt, jól karbantartott jármű.

Emellett előrelépést jelent, hogy a saját és a rendőrséggel közös polgárőr szolgálatokat a jövőben már nem saját járműveikkel kell megoldaniuk.

A szolgálaton kívül helyezett rendőrségi jármű ezentúl a polgárőrök munkáját segíti. A képen (balról) Lőrincz Zsolt, Szabó Gábor az egyesület vezetője, illetve Dömény Sándor vezérőrnagy. Fotó: Kósa Róbert

Az autó bemutatásán részt vett Dömény Sándor vezérőrnagy, a Belügyminisztérium szakmai főtanácsadója, aki az egyesület segítségére volt a jármű beszerzésében, és dr. Vajda Gábor lenti rendőrkapitány is, aki arról beszélt, hogy a rendőrségnek stratégiai partnere a bűn- és balesetmegelőzésben, a lakók biztonságérzetének növelésében, illetve a rendezvények biztosításában a polgárőr egyesület.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!