Lenti

2015.04.22. 16:19

Az internet veszélyeire hívták fel a figyelmet Lentiben

Lenti - A világháló veszélyeire hívták fel a diákok figyelmet egy interaktív program keretében április 22-én a Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskolában.

Korosa Titanilla

Egy központi pályázathoz kapcsolódóan két iskolából közel hetven diák vett részt a Wifi nincs, beszélgessetek! című programon. A rendezvény célja, hogy ráirányítsa a fiatalok figyelmét a túlzott online-jelenlét veszélyeire, személyiségromboló és közösségi kapcsolatokat leépítő hatásaira.

A képen (balról jobbra) Keszthelyi Márton, Bekő Veronika, Pető Lilla, Süket Ferenc, Gerencsér Virág, a gimnázium tanulói és Boa Eszter drogprevenciós tanácsadó. Fotó: Kósa Róbert

A kávéházi hangulatot idéző kerekasztal-beszélgetéseket szakemberek pszichológus, védőnő, drogprevenciós tanácsadó irányították. Olyan témákat tártak fel, mint a testsúlyzavar, az internetfüggőség, de szó volt a világháló és a drog összefonódásáról és a biztonságos internetezésről is. A diákok a program végén papír-üzenőfalon osztották meg gondolataikat egymással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!